De Yogaboom

Waarom Zwangerschapsyoga

Vooral in deze drukke tijd, waarin veel van het lichaam wordt gevraagd, is het goed om tijd te nemen voor jezelf en het groeiende kindje in je buik. Yoga is daarvoor een hele goede manier. Samen genieten van ontspanning en je bewust worden van de adem, leren hoe je je gedachten kan kalmeren.  Je ontwikkelt vertrouwen, en krijgt daarnaast kennis over het bereiken van een ontspannen zwangerschap, een ontspannen bevalling en ontspanning in de tijd na de bevalling.

Bij de zwangerschapslessen bij “De YogaBoom” ligt de aandacht op het contact maken met je kindje, hoe je door middel van meditatie je kindje in je buik kan wiegen en ervaar je dat je je kindje nu al zoveel kan geven.

Ook leer je de verschillende soorten ademhalingstechnieken toe te passen die je kan gebruiken voor, tijdens en na een bevalling. Zo zal de bevalling soepeler verlopen. Je leert welke ademhaling je gebruikt bij welk onderdeel van de bevalling. Dus hoe adem je als je een wee hebt? En hoe adem je als er even geen wee is? Hoe adem je als je moet gaan persen? En welke ademhaling kan je toepassen als je even moet wachten om vervolgens te gaan persen.

Daarnaast worden er oefeningen gedaan voor het bekken, de bekkenbodemspieren leer je kennen. Zo leer je ze aanspannen en weer los te laten. Af en toe oefenen we droog het uitdrijven van het kindje uit je buik. 

Soms heb je een voorstelling van de bevalling, ervaringen gehad of gehoord die je onrustig en angstig maken. In de zwangerschapsbegeleiding worden je methodes aangereikt om tot rust te komen en de onrust en angsten los te laten. Zo kun je je, zonder oordeel, bewust worden van wat er om je heen en in je gebeurt tijdens de zwangerschap en bevalling.

Onderdelen van een les zijn:
- Contact maken met het kindje in je buik
- Yoga-, en ademoefeningen
- Oefenen voor het omgaan met ontsluitingsweeën en/of de perstechnieken
- Meditatie voor het omgaan met pijn, onrust of angst
- Informatie over bevallen, voeding ed.
- Eenvoudige ontspanningsmassages
- Contact maken met de baby in de buik
- Eind ontspanning

Zwangerschapsyoga met je partner
Af en toe zullen er yogalessen zijn waarbij je partner met je mee kan/mag komen en leert je geheel te begeleiden tijdens je zwangerschap en de bevalling. Ook wordt hij of zij getraind in ontspanning en bewustwording van zijn en van jouw lichaam. Samen leer je omgaan met pijn, onrust en angst. Zo kan je partner  aanvoelen wat nodig is tijdens de bevalling en de bevalling leiden. Zo kun je zelf zo ontspannen mogelijk meegaan in het gebeuren.
Een goede relatie met de partner belangrijk om een plek te creëren waar het kind zo goed mogelijk groeit en opgroeit. Door de dagelijkse oefeningen thuis, de wekelijkse oefeningen op de les en de partnerlessen groei je samen in je zwangerschap.

Klik HIER voor een gratis proefles zwangerschapsyoga.

Het laatste nieuws


NIEUW!

De YogaBoom nu, naast Sleen, ook actief in Nieuw Weerdinge!


Naast Sleen kan je nu ook genieten van onze heerlijke rustige yogalessen in Nieuw Weerdinge op maandagavond! Het gaat om yogalessen voor volwassenen. Voel je welkom voor een proefles!
Trots op het sfeervolle bedrijfsfilmpje van Banyan Centrum Drenthe! 

Klik HIER om het filmpje te bekijken. Of klik helemaal onderaan de pagina op het YouTube icoon. En proef de warme sfeer maar.....Banyan centrum Drenthe in Sleen


Een centrum waar de 'natuur' een centrale plaats heeft met:

Integrale yoga/meditatie, Wellness massage's, Natuurgeneeskundige therapie, Bioresonantie,Voetreflexzonetherapie, Klassieke shiatsu, Stoelmassage, Do In, Klankbelevingen en massage, Essentiele Olieen, Reiki, Triggerpoint, Workshopshops/lezingen en meer......

Nieuwsbrief Banyan Centrum Drenthe
Blijf op de hoogte van de vaste en nieuwe activiteiten, gast lessen, workshops en lezingen. Lees achtergrond informatie van de verschillende medewerkers in informatieve artikelen.

IK ONTVANG GRAAG DE TWEE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Meer informatie over het Banyan Centrum Drenthe klik HIER.
/body>