De Yogaboom

Waarom yoga voor jongeren

Waarom zou je yoga gaan doen, je hebt het al zo druk! En je leven is vol lichamelijke en geestelijke verandering, emotie, impulsen en gevoelens. Dingen als spanning, onrust, een wat onbestemd gevoel, slaapproblemen of depressie komen misschien wel bij je voor en zullen je bekend in de oren klinken.

Vooral dan is ontspanning, ontwikkeling van een goede concentratie en een goed zelfgevoel belangrijk. Yoga kan veel bijdragen in deze periode waarin zoveel veranderingen zijn. Door aan yoga te doen krijg je meer energie en kan je je beter concentreren, daardoor heb je minder tijd nodig voor bijvoorbeeld je huiswerk en gaat leren makkelijker. Zo heb je meer tijd voor andere leuke dingen waar jij ook plezier in hebt!

Yoga kan er ook voor zorgen dat je je zekerder voelt en beter kunt ontspannen.
Bij bijvoorbeeld de voorbereiding op een examen, spreekbeurt of een moeilijk gesprek dat je moet voeren. Dit leer je onder andere door ademhalingsoefeningen die we je leren.

Je huid en je lichaam zullen je ook dankbaar zijn! Want door yoga en meditatie schiet je minder snel in de stress, De negatieve effecten van stress zijn een ieder wel bekend. Deze kunnen zowel lichamelijk als geestelijk negatief zijn.

Tevens ontspan en slaap je door yoga beter, dat alles bij elkaar zorgt ervoor dat je er nog beter uit gaat zien! Jouw lichaam komt in vorm doordat je al je spieren gebruikt met yoga!

Yoga leert je ook onrust of spanning in jouw lichaam of hoofd op tijd te signaleren zodat je met tools die wij je geven jezelf gerust kan stellen en weer rustig wordt zodat je een situatie kalm kan overzien en aanpakken.

Inhoud Tieneryogales
Tijdens de les doen we yogahoudingen, meditatie, massage, ademhalingsoefeningen, yogaflows een aantal yogahoudingen achter elkaar, parteroefeningen waarbij je met 2 personen bijvoorbeeld een houding aanhoud.

Daarnaast werk ik met deugden zoals loslaten, moed, vriendelijkheid, liefde, schoonheid, begrip, zelfvertrouwen, dankbaarheid e.d.

Ook schudden we af en toe op Afrikaanse trommelmuziek om het lichaam los te maken en de energie te voelen stromen of mag je genieten van de klankschalen.

Belangrijk is dat er een diepe innerlijke rust kan ontstaan en een gevoel van tevredenheid. Hierdoor is een positieve levenshouding in het dagelijks leven mogelijk, ongeacht de omstandigheden. Daarnaast krijg je handige tips en informatie voor het doen van yoga oefeningen buiten de lessen.

Tentamen, Examentraining 
Jongeren kunnen zo gebukt gaan onder de onzekerheid, spanning of angst voor tentamens of examens, dat hun kwaliteiten en mogelijkheden verminderen en de cijfers nadelig worden beïnvloed.
Daarom is er voor hen deze speciale yoga training. Dit kan individueel of met elkaar in een yoga groep.
De belangrijkste onderdelen van de "Yoga examen/tentamentraining" zijn:
o   Het lichaam ontspannen
o   De mind tot rust brengen
o   Motivatie, acceptatie
o   Vertrouwen op je mogelijkheden.

Klik HIER voor een gratis proefles yoga voor jongeren / tieners.


Het laatste nieuws


Trots op het sfeervolle bedrijfsfilmpje van Banyan Centrum Drenthe! 

Klik HIER om het filmpje te bekijken. Of klik helemaal onderaan de pagina op het YouTube icoon. En proef de warme sfeer maar.....Banyan centrum Drenthe in Sleen


Een centrum waar de 'natuur' een centrale plaats heeft met:

Integrale yoga/meditatie, Ayurvedische massage, Natuurgeneeskundige therapie, Bioresonantie,Voetreflexzonetherapie, Klassieke shiatsu, Acupunctuur, Stoelmassage, Do In, Klankbelevingen, Kinesiologie, Young Living Essentiele Olieen, Reiki, Triggerpoint, Hotstone massage, Workshopshops/lezingen en meer......

Nieuwsbrief Banyan Centrum Drenthe
Blijf op de hoogte van de vaste en nieuwe activiteiten, gast lessen, workshops en lezingen. Lees achtergrond informatie van de verschillende medewerkers in informatieve artikelen.

IK ONTVANG GRAAG DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Meer informatie over het Banyan Centrum Drenthe klik HIER.
/body>