De Yogaboom

Wat is kinderyoga


Ga je mee op avontuur?

In de omgang met kinderen zijn we vooral gericht op het verstandelijke door het dagelijkse leren op school en in de opvoeding. We staan minder stil bij wat er gebeurd in hun lichaam zoals bijvoorbeeld emoties, gevoelens, pijn, enz. Met kinderyoga hebben we aandacht voor het kind in contact met zichzelf. Ze zullen zich bewuster zijn van hun eigen lichaam, emoties, omgeving en leren ze omgaan met de vele prikkels die ze binnenkrijgen.

We werken vaak met thema’s zoals; de Dierentuin, de Zee, op de Boerderij, naar de Jungle of het Oerwoud of zwemmen met een Dolfijn in de grote oceaan. Ook maken we regelmatig uitstapjes naar bijvoorbeeld het Blote Voetenpad, de Dorpstuin waar we groente plukken en er soep van maken. En zo gaan we met ze op ontdekkingsreis waarbij de belevingswereld van het kind voorop staat. Daardoor zal de creativiteit zich bevorderen, zal er meer zelfvertrouwen zijn en worden eigen grenzen makkelijker aangegeven.

Onderdelen in een les kunnen zijn:
Spelenderwijs lichamelijke oefeningen, grondingoefeningen, bewustwordingsoefeningen.  Ook doen we dansen, ademhalingsoefeningen, concentratieoefeningen, zingen, massage, visualisaties, schilderen, tekenen en spelletjes

Kind- en Ouderyoga

Kind en ouder yoga is er voor de kleinsten (2 – 4 jaar ) om samen met papa, mama of opa, oma, oppas lekker een uurtje samen te zijn. Even alle aandacht voor elkaar, elkaar op een andere manier ontdekken zonder de drukte van thuis, wat heel verrassend en lekker ontspannend kan zijn!

Ouder- en kindyoga is een ideale manier om spelenderwijs om te gaan met de grens tussen afhankelijkheid en zelfstandigheid. In een ouder- en kind yogales  komen o.a. muziekdans, yogaspelletjes, schommel, klim- en klauterspelletjes, massagespelletjes, yoga avonturen en ontspanningsoefeningen aan bod.

Door de combinatie van de verschillende onderdelen worden de zintuigen van je kind gestimuleerd en het lichaamsbesef vergroot. Bovenal genieten de dreumesen, peuters, kleuters en hun ouders van de positieve effecten van aanraking, beweging, ritme en ontspanning.

Meer informatie of opgeven klik HIER.

***VROLIJKE GROET EN KOM GERUST EEN GRATIS LES MEEDOEN***

De structuur van de les is ontstaan uit verschillende bronnen waaronder de modules kinderyoga die we gevolgd hebben. Zo onstaat een leuke, veelzijdige kinderyogales.
Om kennis te maken met alle facetten van de kinderyogalessen kunt u uw kind opgeven voor een GRATIS proefles. 

Het laatste nieuws


Trots op het sfeervolle bedrijfsfilmpje van Banyan Centrum Drenthe! 

Klik HIER om het filmpje te bekijken. Of klik helemaal onderaan de pagina op het YouTube icoon. En proef de warme sfeer maar.....Banyan centrum Drenthe in Sleen


Een centrum waar de 'natuur' een centrale plaats heeft met:

Integrale yoga/meditatie, Ayurvedische massage, Natuurgeneeskundige therapie, Bioresonantie,Voetreflexzonetherapie, Klassieke shiatsu, Acupunctuur, Stoelmassage, Do In, Klankbelevingen, Kinesiologie, Young Living Essentiele Olieen, Reiki, Triggerpoint, Hotstone massage, Workshopshops/lezingen en meer......

Nieuwsbrief Banyan Centrum Drenthe
Blijf op de hoogte van de vaste en nieuwe activiteiten, gast lessen, workshops en lezingen. Lees achtergrond informatie van de verschillende medewerkers in informatieve artikelen.

IK ONTVANG GRAAG DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Meer informatie over het Banyan Centrum Drenthe klik HIER.
/body>