De Yogaboom

Scholen en Bedrijven


Workshop "Kinderyoga" voor pedagogische medewerkers en leerkrachten
Met kinderyoga investeer je in de gezonheid van kinderen en de kwaliteit van leven. Een inspirerende workshop voor pedagogische medewerkers in de kinderopvang en leerkrachten op school. 

Na de workshop:

 • Hebben pedagogische medewerkers en leerkrachten ervaren wat kinderyoga met je doet, en ben je in staat om in de klas zelf aan de slag te gaan met de eenvoudige yoga oefeningen.
 • De onderlinge band van het team wordt versterkt tijdens de yoga workshop.
 • De yoga oefeningen van deze dag staan uitgewerkt in de hand-outs met daarin een boekenlijst met bruikbare boeken rond kinderyoga, massage en meditatie.

Tijdens deze workshop leer je hoe je spelenderwijs kinderyoga oefeningen kunt toepassen op een groep kinderen. Bij kinderyoga gaat het om samenwerken, vertrouwen, acceptatie van jezelf en de ander, het leren omgaan met aanraking en het plezier dat je samen daaraan beleeft. Het geeft de mogelijkheid om de eenheid met elkaar te ervaren, emoties te delen en om voor jezelf en elkaar te zorgen.

Kinderen die kinderyoga ervaren, slapen en leren beter, kunnen zich beter concentreren, zijn zich meer bewust van hun lichaam, respecteren eigen grenzen en die van anderen, zijn emotioneel sterker, stress neemt af en hebben een beter weerstand waardoor ze minder snel ziek worden. Uit onderzoek is gebleken dat de agressiviteit en pestgedrag bij kinderen die elkaar respectvol leren aanraken daalt.

Het doel is:
 • kinderen leren op natuurlijke wijze met hun grenzen en die van de ander om te gaan.
 • Ze ontwikkelen respect voor zichzelf en elkaar, het geven en ontvangen.
 • Kinderen zitten beter in hun vel en pestgedrag neemt af.
 • Het geeft kinderen een gevoel van zelfvertrouwen. De creativiteit van de kinderen wordt ontwikkeld en gestimuleerd.
 • Kinderen leren samenwerken.
 • Er is meer rust in de groep.
 • Kinderen kunnen de oefeningen goed gebruiken in het dagelijks leven
 • Het is goed voor hun fantasie, dus in een kindergroep waar kinderyoga, aanraakspelletjes en ‘massage’ deel zijn van de dagelijkse activiteiten, voelen kinderen zich meer geborgen en deel van de groep.

Kinderyogalessen voor kinderen op school
Naast de workshop voor leerkrachten en pedagogich medewerkers bestaat er de mogelijkheid om bijvoorbeeld gymlessen te vervangen voor kinderyogalessen. 

Meer informatie over wat kinderyoga is, kan je HIER lezen.

Klik HIER voor meer informatie of om een workshop op maat aan te vragen.


Bedrijfsyoga, gezondheid en ontspanning op het werk
Met yoga investeer je in de gezondheid van medewerkers en de kwaliteit van het werk. Je draagt bij aan een positieve werksfeer, stress preventie, het terugdringen van ziekteverzuim en een hoog rendement.
Toegankelijke oefeningen en technieken.

“De YogaBoom” biedt  oefeningen en technieken die kunnen worden uitgevoerd in een werkomgeving. De oefeningen helpen om medewerkers stil te laten staan bij zichzelf waardoor men zich bewust wordt van hun eigen functioneren. De medewerkers nemen verantwoordelijkheid voor hun eigen gezondheid en leren werken vanuit hun eigen kracht. De oefeningen kunnen in werkkleding, zittend in een stoel of bijvoorbeeld in een vergaderruimte worden uitgevoerd. De oefeningen zijn concreet en men hoeft hiervoor niet lenig te zijn.

Groepstraining
De “ YogaBoom”  biedt yoga sessies in groepsverband met oefeningen op kantoor gericht op ontspanning, bewustzijn, welzijn en gezondheid op het werk. De medewerkers worden zich bewust van zichzelf waardoor men in staat is beter naar lichaam en geest te luisteren. De werknemer is in staat om verantwoordelijkheid te nemen voor zijn eigen gezondheid en welzijn.
Wekelijks kom ik naar het bedrijf om daar yoga sessies aan te bieden. Door regelmatig yoga te beoefenen wordt je gezonder, evenwichtiger en authentieker.
Een intensieve training waarbij je leert om verschillende bedrijfsyoga oefeningen, technieken en richtlijnen doelgericht toe te passen en te integreren in je werk en privé. Aangevuld met theorie en tips voor bewuste leefwijze en betere gezondheid op het werk.

Individuele begeleiding
Individuele begeleiding is een persoonlijke benadering om resultaatgericht te werken aan specifieke wensen of thema's. De werknemer leert zelfstandig bedrijfsyoga toe te passen en investeert daarmee ook buiten werktijd in zichzelf en het bedrijf. In deze 1 op 1 situatie is de trainer in staat om zijn kennis en aandacht volledig af te stemmen op de doelen van de werknemer. Acute problemen worden direct aangepakt waardoor uitval kan worden voorkomen.
Tijdens dit traject leert de werknemer yoga integreren in het dagelijks leven. 

Bedrijfsyoga wordt op maat aangeboden
Op basis van een kennismakingsgesprek wordt de benadering gekozen die het best past binnen uw bedrijf.
Voor u is het belangrijk om goed stil te staan bij het uiteindelijk doel van de interventie, wat de werknemer nodig heeft en hoe het beste kan worden aangesloten bij de visie, doelstellingen en ontwikkelingen binnen uw bedrijf of team. Yoga in het bedrijf kan heel goed ingezet worden ter ondersteuning van gewenste cultuurveranderingen of reorganisatieprocessen. 

Klik HIER voor meer informatie of voor maken van een kennismakings afspraak.

Deepak Chopra:

"Waar u ook gaat te midden van beweging en activiteit, neem uw stilte met u mee. Dan zal de chaotische beweging om u heen uw toegang tot het reservoir van creativiteit, het veld van pure potentialiteit, nooit belemmeren."

Het laatste nieuws


Trots op het sfeervolle bedrijfsfilmpje van Banyan Centrum Drenthe! 

Klik HIER om het filmpje te bekijken. Of klik helemaal onderaan de pagina op het YouTube icoon. En proef de warme sfeer maar.....Banyan centrum Drenthe in Sleen


Een centrum waar de 'natuur' een centrale plaats heeft met:

Integrale yoga/meditatie, Ayurvedische massage, Natuurgeneeskundige therapie, Bioresonantie,Voetreflexzonetherapie, Klassieke shiatsu, Acupunctuur, Stoelmassage, Do In, Klankbelevingen, Kinesiologie, Young Living Essentiele Olieen, Reiki, Triggerpoint, Hotstone massage, Workshopshops/lezingen en meer......

Nieuwsbrief Banyan Centrum Drenthe
Blijf op de hoogte van de vaste en nieuwe activiteiten, gast lessen, workshops en lezingen. Lees achtergrond informatie van de verschillende medewerkers in informatieve artikelen.

IK ONTVANG GRAAG DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Meer informatie over het Banyan Centrum Drenthe klik HIER.
/body>