De Yogaboom

Wat is Mediteren


De weg naar binnen, op zoek naar wie je werkelijk bent. En je hoeft niet alleen maar stil te zitten!

Tot voor enkele jaren geleden bracht het woord mediteren bij velen opgetrokken wenkbrauwen, hocus-pocus gevoelens en soms ook kriebels teweeg. Wat velen niet weten is dat we meditatie gebruiken om meer van het leven te genieten omdat we door te mediteren bewuster en meer ontspannen worden.
In de huidige maatschappij waarin we steeds drukker en drukker zijn, worden onze hersenen onophoudelijke gebombardeerd met stimuli en krijgen we een steeds grotere behoefte aan ontspanning en rust.

Is mediteren een ervaring, techniek of gewoon een einddoel? In onze visie is meditatie elke techniek die ons in staat stelt ons lichaam en onze geest te ontspannen en bovendien onze geest te verlossen van onnodige gedachtes en hersenactiviteit.
Meditatie is geen einddoel of bijzondere ervaring, maar gewoon een bijzonder nuttige techniek die ons helpt de geest te temmen en het lichaam te relaxen.

Mediteren verschilt van andere vormen van ontspanning in de zin dat we tijdens de ontspanning wakker, alert en gefocust zijn. We zijn ontspannen en toch alert. Onderzoek wijst uit dat naarmate we ons langer met meditatie bezighouden we fundamenteel steeds meer ontspannen worden. Tegelijkertijd worden we ook opmerkzamer en bewuster, iets wat andere ontspanningstechnieken niet tot stand brengen, omdat ze het aandachtsvermogen niet trainen. We moeten mediteren dus niet met een droom, slaap verwarren, want tijdens die momenten zijn we, in tegenstelling tot bij meditatie, niet bewust en alert.

Denk ook eens goed na over alle mooie momenten uit je leven of hoe je bijvoorbeeld hobby's of gewoon een mooie moment ervaart. Juist ja, bijna alle kwaliteitsmomenten in je leven vinden plaats als je niet nadenkt, maar beleeft en dus in het huidige moment doorbrengt. Mediteren leert ons bewuster en opmerkzamer te worden, waardoor we steeds meer tijd in het NU doorbrengen en de kwaliteit van ons leven verbetert. We bereiken ons doel door gewoon te ZIJN en niet door iets te doen. Dat is de kern van meditatie!

Hoe zien meditatielessen er uit?
Mediteren kan je op verschillende manieren doen o.a. door:

*  Geleide meditatie, stiltemeditatie, bewegende meditatie en mantra’s zingen.
*  Daarnaast zijn er oefeningen om je groeiproces te bevorderen.
*  Uitwisselen van ervaringen.

De voordelen van Mediteren
Meditatie is de kunst van het leren om;

- tot rust en stilte te komen
- met je hart te denken
- bewust jouw aandeel in het Grote Geheel te ervaren
- dichter bij je eigen waarheid te komen
- te onderzoeken wat de zin en bedoeling van je leven is
- de Weg naar je Hoger Zelf te leren kennen

Wil je meer informatie over mediteren en/of wil je je opgeven neem dan gerust contact op en klik HIER.

Graag makkelijk zittende kleding.
Je bent welkom! En ervaar wat Mediteren voor jou kan betekenen.

Het laatste nieuws


Trots op het sfeervolle bedrijfsfilmpje van Banyan Centrum Drenthe! 

Klik HIER om het filmpje te bekijken. Of klik helemaal onderaan de pagina op het YouTube icoon. En proef de warme sfeer maar.....Banyan centrum Drenthe in Sleen


Een centrum waar de 'natuur' een centrale plaats heeft met:

Integrale yoga/meditatie, Ayurvedische massage, Natuurgeneeskundige therapie, Bioresonantie,Voetreflexzonetherapie, Klassieke shiatsu, Acupunctuur, Stoelmassage, Do In, Klankbelevingen, Kinesiologie, Young Living Essentiele Olieen, Reiki, Triggerpoint, Hotstone massage, Workshopshops/lezingen en meer......

Nieuwsbrief Banyan Centrum Drenthe
Blijf op de hoogte van de vaste en nieuwe activiteiten, gast lessen, workshops en lezingen. Lees achtergrond informatie van de verschillende medewerkers in informatieve artikelen.

IK ONTVANG GRAAG DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Meer informatie over het Banyan Centrum Drenthe klik HIER.
/body>