De Yogaboom

Massage's voor vrouwen & mannen


Wil je zelf een massage of iemand verrassen met een origineel cadeau? Klik dan HIER voor het maken van een afspraak of voor meer informatie.

Ayurvedische massage (Abhyanga)
Ayurveda is een oude natuurgeneeswijze uit India. Levenshouding, kruiden, voeding en diverse lichaamsbehandelingen nemen binnen deze geneeskunst een belangrijke plaats in.

Ayurvedische massage is gericht op het reinigen, ontspannen, voeden en balanceren van het lichaam. Het geeft een diepe rust en ontspanning. En niet alleen het fysieke lichaam, maar ook de geest komt tot rust.
Het is een zachte lichaamsmassage waarbij het hele lichaam ook het hoof en het gezicht worden meegenomen. 

Kenmerkend voor een Ayurvedische massage is de wijze waarop wordt gemasseerd. De massagebewegingen volgen de richting waarin de levensenergie (prāna) door het lichaam stroomt, waardoor afvalstoffen (ama) makkelijker worden afgevoerd.

Ayurvedische massage onderscheidt zich bovendien van andere massagevormen door het gebruik van een ruime hoeveelheid warme geneeskrachtige kruidenolie of basisolie.  De oliemassage noemt men in de Ayurveda ook wel Abhyanga.  Abhyanga heeft een smerende en medicinale werking door de huid heen en is dus niet belastend voor de lever.

Ayurvedische massage kan worden ingezet bij verschillende klachten, zoals hoofd- en rugpijn, nekklachten, RSI, whiplash, reuma, gewrichtsproblematiek, maag-/darmklachten en huidaandoeningen. Daarnaast helpt het bij psychische problemen, burn-out, stress, slapeloosheid, depressie, lusteloosheid en persoonlijkheidsstoornissen (een negatief zelfbeeld, bijvoorbeeld).

Ayurvedische massage is voor iedereen geschikt ook voor mensen zonder klachten om gezond en in balans te blijven. Neem vrijblijvend contact op als je meer wilt weten.

Tijdsduur: 75 minuten.

Waar : Goornhoek 1 & 2 Sleen (Bannerschultestraat naast de Rabobank)
Bijdrage: € 75 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Klankschalen Massage
Al ruim 10 jaar geeft Jac klankconcerten en is hij klankmasseur volgens de methode van de Peter Hess Academie. Peter Hess heeft de klankmassages op basis van jarenlang onderzoek en praktijkervaring ontwikkeld en aangepast aan de behoeften van de westerse mens.

Klankmassage geeft een heerlijke weldadige en diepe ontspanning waarbij de cliënt niets doet maar alleen ontvangt. Een klankmassage ontstrest, is rustgevend, geeft je levensvreugde en bevordert de zelfwaarneming en kan bijdragen aan wellness en helingprocessen. Een klankmassage is vooral ook een cadeautje om te ontvangen.

Klankmassages worden ook therapeutisch toegepast bij o.a. hoofdpijn, migraine, spierspanning, en schouder- en rugklachten.

Heel graag laat Jac je met mijn klankschalen kennismaken tijdens een klankmassage.

Tijdens het intakegesprek geeft Jac altijd nog wat interessante en specifieke informatie over de Peter Hess methode en de klankschalen. Hierna plaatst hij de klankschalen op het geklede lichaam. De frequenties van de verschillende schalen passen goed bij de diverse lichaamsdelen. De harmonische klanken kalmeren lichaam en geest.
Tijdens het nagesprek heb je, indien je dat wenst, de mogelijkheid om je ervaringen met hem te delen.

Tijdsduur: 60 minuten
Waar : Goornhoek 1 & 2 Sleen (Bannerschultestraat naast de Rabobank)
Bijdrage: € 40


Hieronder ziet u een foto van Alexander Lauterwasser van de trilbewegingen in een juist aangeslagen klankschaal.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voet (reflex) massage
De voetreflexologie gaat ervan uit, dat het hele lichaam in de voet wordt gereflecteerd. Door de zones op de voet te behandelen, kan het lichaam zich weer herstellen. Door deze reflexzones te masseren met de hand en met druk van de vingers draaiende bewegingen te maken ontstaat er een betere doorbloeding. Zo worden de functies van de overeenkomstige lichaamsdelen gestimuleerd en is er een eerste aanzet voor het zelfgenezend vermogen van het lichaam. 

De voet kent twaalf verschillende spieren, die allemaal gemaakt zijn om het gehele gewicht van het lichaam te dragen gedurende de diverse bewegingen gedurende de dag.

Een goede voetmassage zorgt ervoor dat de bloedtoevoer toeneemt en opgebouwde spanning in de voetspieren weggaat.
Een voetmassage geeft ontspanning, niet alleen in je voeten, die je de hele dag dragen, maar in het hele lichaam. Het zorgt voor een goede doorbloeding en het stimuleerd de energiestromen in het lichaam.

Bijdrage: 30 minuten, 25 euro

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Indiase Ayurvedische Hoofdmassage

Een Indiase hoofdmassage is een massage waarbij je hoofd, schouders en nek aan bod komen.
In je hoofd, nek en schouders zijn belangrijke energiecentra’s aanwezig. en hebben invloed op het gehele lichaam.

Bij deze massage worden de massagebewegingen afgewisseld met snelle en langzame bewegingen. Zacht en toch ook stevig…

De Indiase hoofdmassage bevordert de nachtrust, Versterkt het zelfgenezend vermogen van het lichaam , verlicht stijfheid en verdrijft stress en vermoeidheid. De massage zorgt voor een gezonde stralende huid en glanzende haren.

Deze massage kan zowel zittend als liggend ontvangen worden.

Bijdrage: 30 minuten, 35 euro

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Klik HIER om een afspraak te maken voor een van bovenstaande behandelingen.

Het laatste nieuws


Trots op het sfeervolle bedrijfsfilmpje van Banyan Centrum Drenthe! 

Klik HIER om het filmpje te bekijken. Of klik helemaal onderaan de pagina op het YouTube icoon. En proef de warme sfeer maar.....Banyan centrum Drenthe in Sleen


Een centrum waar de 'natuur' een centrale plaats heeft met:

Integrale yoga/meditatie, Ayurvedische massage, Natuurgeneeskundige therapie, Bioresonantie,Voetreflexzonetherapie, Klassieke shiatsu, Acupunctuur, Stoelmassage, Do In, Klankbelevingen, Kinesiologie, Young Living Essentiele Olieen, Reiki, Triggerpoint, Hotstone massage, Workshopshops/lezingen en meer......

Nieuwsbrief Banyan Centrum Drenthe
Blijf op de hoogte van de vaste en nieuwe activiteiten, gast lessen, workshops en lezingen. Lees achtergrond informatie van de verschillende medewerkers in informatieve artikelen.

IK ONTVANG GRAAG DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Meer informatie over het Banyan Centrum Drenthe klik HIER.
/body>