De Yogaboom

Ayurvedisch consult en lezing


Regelmatig komt ayurvedische geneesheer/arts Robert Swami Persaud uit Nijmegen (www.ayurveda-center.com) voor consulten (constitutie bepalingen) en lezingen in Sleen.

Wat doe hij tijdens het consult?

Naast enkele vragen die hij je stel verricht hij een polsonderzoek. Het polsonderzoek is een in India, China en Tibet veelgebruikte diagnostische methode om iemands constitutie nauwkeurig in kaart te brengen (lang geleden ook in Europa, maar die kennis wordt hier niet meer gedoceerd).

De ayurvedische wetenschap is geïnteresseerd in de aarde-, sfeer-, water-, lucht- en vuurelementen in jouw hele systeem; je krijgt aanwijzingen wat dat precies is, hoe zij jou beïnvloeden en hoe je ze helemaal zelf tot een zo goed mogelijke balans kan krijgen.

De persoonlijke verhouding tussen deze elementen wordt beschouwd als de meest causale factor van alle door jou ervaren levensproblemen. Daarom is inzicht in deze verhouding voor ieder mens noodzakelijk. Je zelfkennis neemt toe, je ziet je eigen potentiële mogelijkheden maar ook je kwetsbaarheden. Hoe meer je weet over jezelf, hoe meer je het heft in eigen handen krijgt!

Zijn uitleg wordt door hem ter plekke allemaal helder op papier in schema gezet. Dat krijg je allemaal mee. Plus natuurlijk wat je mag doen of laten om je eigen optimale levensstaat zo goed mogelijk te bereiken!

Het vedisch ayurveda consult is voor iedereen die -al of niet met gezondheidsproblemen- een helder inzicht wil verkrijgen in zijn of haar persoonlijke constitutie en situatie. Alle relevante adviezen -van voeding tot levensgedrag-  worden gegeven; dit consult duurt ruim 1,5 uren.

* De meeste zorgverzekeraars vergoeden zijn consulten bij aanvulling.

De lezing bedraagd 5 euro. Iedereen is welkom ook niet yoga cursisten.  

Even kort:

Mijn naam is Robert H. Swami Persaud (1956). Ik heb de Ayurvedische geneeskunde in zuid-India gestudeerd (in Kerala in Kottakkal en Shoranur). In Nederland deed ik Westerse farmacologie. Door deze koppeling is ook het Westers medicijngebruik door mij goed te beoordelen. Ik ben geregistreerd lid van de VNT (reg. nr. 97.001). Mijn onderwijs-activiteiten zijn erkend door de KTNO en geregistreerd door de CRKBO/CPION.

WIL JE AFSPREKEN OF MEER WETEN EN/OF KENNISMAKEN MET EEN AYURVEDISCHE MASSAGE MET WARME GENEESKRACHITIGE KRUIDENOLIE/BASISOLIE KLIK DAN HIER.

www.ayurveda-centre.com


Het laatste nieuws


Banyan centrum Drenthe in Sleen

Een centrum waar de 'natuur' een centrale plaats heeft met:

Integrale yoga/meditatie, Ayurvedische massage, Natuurgeneeskundige therapie, Bioresonantie,Voetreflexzonetherapie, Klassieke shiatsu, Acupunctuur, Stoelmassage, Do In, Klankbelevingen, Kinesiologie, Young Living Essentiele Olieen, Reiki, Triggerpoint, Hotstone massage, Workshopshops/lezingen en meer......

Nieuwsbrief Banyan Centrum Drenthe
Blijf op de hoogte van de vaste en nieuwe activiteiten, gast lessen, workshops en lezingen. Lees achtergrond informatie van de verschillende medewerkers in informatieve artikelen.

IK ONTVANG GRAAG DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Meer informatie over het Banyan Centrum Drenthe klik HIER.
/body>