De Yogaboom

Wanneer je onzeker bent


© Teksten gebruikt met toestemming van Reine Bachflowers (www.bachflowers.nl).
Bach bloesems worden toegepast volgens de methode van Dr. Bach.


Hoewel ook angst hier aan de basis ligt, herken je toch op verschillende manieren het gebrek aan zekerheid wanneer je behoefte voelt aan een van deze bloesems. De bloemen hebben allen tot doel je weer geloof, zekerheid en richting te geven in het leven. Cerato (loodkruid)
is de remedie die je kan helpen wanneer je niet kunt en durft vertrouwen op wat je diep van binnen allang weet. Je intuitie. Je vraagt aan iedereen bevestiging over een keuze die je innerlijk al gemaakt hebt. Of je hebt de neiging steeds maar meer te lezen over een onderwerp waarvan je vooral door ervaring wijzer kunt worden. Cerato helpt je weer je “innerlijk weten” te herkennen en te vertrouwen.


  
Scleranthus (hardbloem)
heb je nodig wanneer je een dubber bent, iemand die heel moeilijk kan kiezen tussen twee of drie dingen en niet kunt beslissen over soms heel gewone dingen. Het kan jezelf en anderen tot wanhoop brengen. Ook past deze bloem wanneer je last hebt van stemmingswisselingen of soms zelfs duizeligheid. Scleranthus helpt het innerlijk evenwicht terug te vinden.Gentian (gentiaan)
is de remedie voor de “gelukkige pessimisten”. Voor mensen die bij alles twijfelen over de goede afloop. Ze durven niet geloven dat het goede ook voor hen is weggelegd en dekken zich bij voorbaat al in tegen tegenslagen en durven niet blij te zijn. Dan valt het niet meer zo tegen. Gentian helpt je geloven. 


  
Gorse (gaspeldoorn)
helpt wanneer je alle hoop hebt opgegeven. Je beseft dat er niets is wat jou nog kan helpen omdat je alles al geprobeerd hebt. Als iemand je dan met de beste bedoelingen nog een goed advies geeft wil je dat nog wel eens opvolgen, maar meer de ander een plezier te doen want zelf weet je dat er niets meer is dat nog verbetering kan geven. Gorse laat je beseffen dat er naast deze ellende ook nog andere dingen in het leven zijn die ook geluk kunnen geven. Het helpt je voorbij de wanhoop te groeien.


  
Hornbeam (haagbeuk)
is de remedie voor mensen die het gewoon “zat” zijn. Een onzekerheid of je het nog wel kunt opbrengen. Vaak voel je je doodmoe, vooral bij de gedachte aan datgene wat je moet doen. Het is een moeheid die “tussen je oren” zit, ook al voel je het heel lichamelijk. Een nieuwe uitdaging, lekker sporten of uitgaan kan je de moeheid doen vergeten. Wat je nodig hebt zijn nieuwe prikkels. Hornbeam geeft je weer inspiratie waardoor de onzekerheid of je het allemaal wel aankunt, verdwijnt.


  
Wild Oat (ruwe dravik)
is voor mensen die hun levensrichting niet kunnen vinden. Vaak kun je heel veel, maar niets blijkt interessant genoeg te zijn. Je bent in wezen ambitieus en wilt graag een bijzondere bijdrage leveren aan wat er in de wereld gedaan moet worden. Je holt van de ene studie naar de andere of van de ene baan naar de andere maar maakt niets af. Je kunt niet vinden wat echt bij je hoort. Bovendien besef je dat wanneer je het ene kiest je het andere moet laten liggen. Een onvervuld, ontevreden gevoel is het gevolg. Wild Oat helpt je je bewust te worden van waar je hart ligt. 

Het laatste nieuws


Trots op het sfeervolle bedrijfsfilmpje van Banyan Centrum Drenthe! 

Klik HIER om het filmpje te bekijken. Of klik helemaal onderaan de pagina op het YouTube icoon. En proef de warme sfeer maar.....Banyan centrum Drenthe in Sleen


Een centrum waar de 'natuur' een centrale plaats heeft met:

Integrale yoga/meditatie, Ayurvedische massage, Natuurgeneeskundige therapie, Bioresonantie,Voetreflexzonetherapie, Klassieke shiatsu, Acupunctuur, Stoelmassage, Do In, Klankbelevingen, Kinesiologie, Young Living Essentiele Olieen, Reiki, Triggerpoint, Hotstone massage, Workshopshops/lezingen en meer......

Nieuwsbrief Banyan Centrum Drenthe
Blijf op de hoogte van de vaste en nieuwe activiteiten, gast lessen, workshops en lezingen. Lees achtergrond informatie van de verschillende medewerkers in informatieve artikelen.

IK ONTVANG GRAAG DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Meer informatie over het Banyan Centrum Drenthe klik HIER.
/body>