De Yogaboom

Wanneer je je te druk maakt om het welzijn van anderen


© Teksten gebruikt met toestemming van Reine Bachflowers (www.bachflowers.nl).
Bach bloesems worden toegepast volgens de methode van Dr. Bach.


Veel van ons kennen het gevoel dat er iets moet veranderen in de wereld. Voor sommigen geldt dat voor hun eigen omgeving, voor anderen juist de grote buitenwereld.
Dr. Bach heeft vijf bloemen gevonden die je elk op hun eigen specifieke manier kunnen ondersteunen wanneer de zorg om anderen van dien aard is dat je de proporties uit het oog dreigt te verliezen.Chicory (cichorei)
deze intens blauwe bloem is voor mensen die veel liefde in zich hebben en niets liever willen dan dit van harte en belangeloos aan anderen te kunnen geven.
Soms echter kun je in een situatie belanden waardoor je je natuurlijke evenwicht verliest en de behoefte gaat voelen terug te willen ontvangen. Je bemoeit je dan teveel met iedereen en kunt je teleurgesteld voelen als er niet aan jouw verwachtingen om waardering en aandacht te krijgen wordt voldaan. Chicory kan helpen dat je weer kunt geven zonder terug te moeten ontvangen.


  
Beech (beuk)
is de remedie voor mensen die graag zien dat de wereld er zo uitziet als zij denken dat goed is. Als je Beuk nodig hebt vind je het moeilijk je in te leven in de beweegredenen van anderen.  Je bent snel geneigd anderen te veroordelen wanneer jij vindt dat ze iets verkeerd doen, denken of zeggen. Beuk kan je helpen meer begrip op te brengen en helpt je te leren inzien dat meer mogelijkheden goed kunnen zijn.Vervain (ijzerhard)
helpt al te enthousiaste mensen meer balans te krijgen in hun leven. Als je Vervain nodig hebt kun je slecht tegen onrecht, je kunt niet verdragen dat mensen lijden en zult er alles aan doen om hier verbetering in aan te brengen en ze gelukkig te maken. Liefst wil je iedereen erbij betrekken en heb je een scala aan goede plannen klaarliggen. Door je enthousiaste en betrokken levenshouding kun je op den duur uitgeput raken. Vervain helpt je tot rust te komen en te relativeren.


  
Vine (wijnstok)
is voor mensen die een sterke leidersgave hebben. In geval van chaos zul je snel overzicht hebben en taken delegeren. Wanneer er echter momenten zijn waarop je je niet in evenwicht voelt, moe, ziek of gestrest bent, bestaat het gevaar dat je doorslaat en een dwingende houding ontwikkelt naar ieder om je heen. Dit kan zijn op je werk maar ook in gezinsverband of onder vrienden. Je democratische houding verandert in een dictatuur. Vine helpt je weer te luisteren naar anderen en samen tot overeenstemming van beleid te komen.


  
Rock Water (bronwater)
is de enige remedie die niet gemaakt is uit bloemen, maar door Dr. Bach is genomen uit een bepaalde bron in Engeland. Het is de remedie voor mensen die streng zijn voor zichzelf en zich strakke regels opleggen Veelal met een eigen idealistisch doel. 
Als je Rock Water nodig hebt vind je het moeilijk om jezelf luxe te gunnen. Er zijn immers anderen die het meer nodig hebben. Bovendien vind je het belangrijk om een goed voorbeeld te zijn voor anderen door je aan de regels te houden en gezond te leven en te eten. Veel topsporters en mensen die op een streng dieet staan zullen zich gemakkelijk in deze remedie herkennen. Rock Water helpt je wat milder met je zelf om te gaan zonder dat je tot uitspattingen overgaat.

Het laatste nieuws


Trots op het sfeervolle bedrijfsfilmpje van Banyan Centrum Drenthe! 

Klik HIER om het filmpje te bekijken. Of klik helemaal onderaan de pagina op het YouTube icoon. En proef de warme sfeer maar.....Banyan centrum Drenthe in Sleen


Een centrum waar de 'natuur' een centrale plaats heeft met:

Integrale yoga/meditatie, Ayurvedische massage, Natuurgeneeskundige therapie, Bioresonantie,Voetreflexzonetherapie, Klassieke shiatsu, Acupunctuur, Stoelmassage, Do In, Klankbelevingen, Kinesiologie, Young Living Essentiele Olieen, Reiki, Triggerpoint, Hotstone massage, Workshopshops/lezingen en meer......

Nieuwsbrief Banyan Centrum Drenthe
Blijf op de hoogte van de vaste en nieuwe activiteiten, gast lessen, workshops en lezingen. Lees achtergrond informatie van de verschillende medewerkers in informatieve artikelen.

IK ONTVANG GRAAG DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Meer informatie over het Banyan Centrum Drenthe klik HIER.
/body>