De Yogaboom

De 38 Bach bloesems


© Teksten gebruikt met toestemming van Reine Bachflowers (www.bachflowers.nl).
Bach bloesems worden toegepast volgens de methode van Dr. Bach.


De bloesems, een inleiding  

Voordat er iets over de werking van de bloemen verteld kan worden moet eerst duidelijk worden wat Dr. Bach met zijn remedies voor ogen had. Door eigen ervaring en door al zijn onderzoekswerk was Dr. Bach tot het inzicht gekomen dat een gelukkig mens in wezen een gezond mens is.

Elk mens wordt geboren met een eigen zielsopdracht. Een taak die helemaal alleen bij jou past en waarmee je jouw unieke bijdrage kunt leveren aan het “Grote Geheel”. Meestal ontdek je pas tijdens je leven wat die opdracht is en hoe je deze moet uitvoeren.

Wanneer je leeft volgens de opdracht van je ziel ben je een gelukkig mens en voel je je in contact staan met je “Ware Zelf”. Vaak echter gebeurt het dat door allerlei omstandigheden je al vroeg bent afgeleid en niet meer weet waarvoor je leeft. Op zo’n moment sta je niet meer in verbinding met je ware zelf en voel je je afgesneden. De verbinding met je diepste wezen lijkt verbroken. Je egokrachten nemen teveel de overhand, je voelt je angstig,  eenzaam, onzeker, onwetend, overbezorgd en kun je je wreed, trots, hatelijk of egoïstisch gaan gedragen. Wanneer dit met je aan de hand is ben je echt ziek volgens Bach.
Je kunt pas weer genezen wanneer de verbinding met je ware zelf weer tot stand is gekomen. Je herkent je eigen zielsopdracht weer en staat in verbinding met het grote geheel. Deze verbinding geeft een diep en werkelijk geluksgevoel.

De bloemen die Dr. Bach ontdekt en ontwikkeld heeft vormen allen op hun eigen specifieke wijze een brugfunctie tussen je egokrachten en je ware zelf. Ze helpen je weer voelen wie je bent en wat je zielsopdracht is en brengen je weer in contact met het grote geheel.


Het laatste nieuws


Trots op het sfeervolle bedrijfsfilmpje van Banyan Centrum Drenthe! 

Klik HIER om het filmpje te bekijken. Of klik helemaal onderaan de pagina op het YouTube icoon. En proef de warme sfeer maar.....Banyan centrum Drenthe in Sleen


Een centrum waar de 'natuur' een centrale plaats heeft met:

Integrale yoga/meditatie, Ayurvedische massage, Natuurgeneeskundige therapie, Bioresonantie,Voetreflexzonetherapie, Klassieke shiatsu, Acupunctuur, Stoelmassage, Do In, Klankbelevingen, Kinesiologie, Young Living Essentiele Olieen, Reiki, Triggerpoint, Hotstone massage, Workshopshops/lezingen en meer......

Nieuwsbrief Banyan Centrum Drenthe
Blijf op de hoogte van de vaste en nieuwe activiteiten, gast lessen, workshops en lezingen. Lees achtergrond informatie van de verschillende medewerkers in informatieve artikelen.

IK ONTVANG GRAAG DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Meer informatie over het Banyan Centrum Drenthe klik HIER.
/body>