De Yogaboom

Wanneer je angstig bent

© Teksten gebruikt met toestemming van Reine Bachflowers (www.bachflowers.nl).
Bach bloesems worden toegepast volgens de methode van Dr. Bach.


Angst is een basisemotie. In feite zou je kunnen zeggen dat elk van de 38  bloemen ingezet kan worden bij angst.
In deze groep echter worden de bloemen genoemd die je het best kunt nemen wanneer iets ook herkend en benoemd wordt als angst.  Ze helpen je vertrouwen te krijgen in de situatie of in jezelf zodat het niet meer nodig is om bang te zijn. De bloemen vertegenwoordigen allen wel een heel verschillende vorm van angst.
Rock Rose (zonneroosje)

gebruik je in geval van paniek. Een angst die zo heftig is dat je de grond onder je weg voelt zinken en niet meer in staat bent tot helder denken, laat staan handelen. Dit kan ook helpen bij een telkens terugkomende herinnering aan paniek of de paniek bij nachtmerriesMimulus (maskerbloem)
neem je wanneer je bang bent voor de gewone dagelijkse dingen die je kunnen overkomen. Of wanneer je nogal verlegen bent. Bijvoorbeeld kinderen die voor het eerst naar school gaan. Maar ook wanneer je zonder reden bang bent voor de hond van de buren. Dus een angst voor iets wat van buiten op je af komt.Aspen (esp)

is voor angst van weer een andere orde. Ook wel spookangst genoemd. Je gebruikt deze remedie als je je zonder benoembare reden onveilig of bedreigd voelt. Je kunt niet goed uitleggen waarom of waarvoor je bang bent maar voelt wel een vreemde trilling in je lichaam die onrustig maakt. Soms zie je werkelijk spoken of geestverschijningen die bang maken.Cherry Plum (kerspruim)
is voor mensen die bang zijn de controle over zichzelf kwijt te raken en dingen te doen waarvan ze weten later spijt te hebben. De spanning die dit gevoel oplevert kan zo groot zijn dat je hele wezen eronder lijdt en het een obsessie wordt. Een angst voor iets binnen in jezelf. Vaak het gevolg van een tijdlang getergd zijn zonder dat je er iets tegen kon doen.


  
Red Chestnut (rode kastanje)

helpt wanneer je angstig bezorgd bent dat er iets gebeurt met degenen die je lief en dierbaar zijn. Meestal ben je dan niet bezig met jezelf maar met de veiligheid of de gezondheid van de ander.

Het laatste nieuws


Trots op het sfeervolle bedrijfsfilmpje van Banyan Centrum Drenthe! 

Klik HIER om het filmpje te bekijken. Of klik helemaal onderaan de pagina op het YouTube icoon. En proef de warme sfeer maar.....Banyan centrum Drenthe in Sleen


Een centrum waar de 'natuur' een centrale plaats heeft met:

Integrale yoga/meditatie, Ayurvedische massage, Natuurgeneeskundige therapie, Bioresonantie,Voetreflexzonetherapie, Klassieke shiatsu, Acupunctuur, Stoelmassage, Do In, Klankbelevingen, Kinesiologie, Young Living Essentiele Olieen, Reiki, Triggerpoint, Hotstone massage, Workshopshops/lezingen en meer......

Nieuwsbrief Banyan Centrum Drenthe
Blijf op de hoogte van de vaste en nieuwe activiteiten, gast lessen, workshops en lezingen. Lees achtergrond informatie van de verschillende medewerkers in informatieve artikelen.

IK ONTVANG GRAAG DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Meer informatie over het Banyan Centrum Drenthe klik HIER.
/body>